Šípkový čaj

12. listopadu 2012 v 10:36 | Turmaween |  Vína
Ingredience:
2,5 l vody
4 lžíce rozdrcených šípků

Postup:
Šípky rozdrtíme a namočíme na 24 hodin do studené vody. Postupně přivedeme k varu a zvolna 30 minut vaříme. Scedíme, a podle chuti můžeme dosladit medem. Čaj pijeme hned, a nebo jej můžeme uložit do tmavé nádoby pro pozdější použití.

Čaj zvyšuje odolnost vůči organismu proti nachlazení a chřipce (pokud se pije pravidelně). Je také vhodný k léčení úplavice, kašle, bolesti v krku, průduškových potížích, krvádení dásní a průjmu. Je také velmi účinný díky tomu, že šípek obsahuje 20krát více vitamínu C než citrusové plody.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama