Kopřivové víno

13. listopadu 2012 v 16:31 | Turmaween |  Vína
2,25 l natě s listy
voda
1 citron
1 kousek zázvorového oddenku
1,5 kg cukru
1 šálek studeného čaje
kvasinky a živná sůl

Omyjeme nať a odstraníme stonky. Dáme kopřivy do hrnce se zázvorem, šťávou a nastrouhanou kůrou z citronu. Přivedeme k varu a zvolna 30 minut vaříme. Scedíme do demižonu. V troše horké vody rozpustíme cukr, přidáme čaj a nalijeme do demižonu. Dolijeme hrdlo vodou, a když je tekutina vlažná, přidáme kvasinky a živnou sůl. Necháme 7 dní na teplém místě. Stočíme do čistého demižonu, zajistíme vzduchovým uzávěrem a necháme fermentovat. Po skončení fermentace stočíme opět do čistého demižonu a necháme víno vyčeřit. Nalijeme do lahví a uložíme před konzumací alespoň na 6 měsíců.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama