Bezinkové víno

10. listopadu 2012 v 18:52 | Turmaween |  Vína
2,5 kg bezinek
4,5 l vody
šťáva a strouhaná kůra z 1 citronu
kvasinky

Postup:
Vidličkou odtrháme bezinky od stopek. Nasypeme je do fermentační nádoby, přelijeme 3 l vařící vody a spolu s citronovou šťávou a kůrou rozmačkáme. Nádobu zakryjeme a necháme tři dny stát, denně promícháme a nakonec scedíme do demižonu. Rozpustíme cukr v 1,5 l vody a nalijeme do demižonu. Po vychladnutí přidáme kvasinky. Zajistíme vzduchovým uzávěrem a necháme fermentovat. Po skončení fermentace stočíme do čistého demižonu, necháme vyčeřit, stočíme do lahví a uskladníme nejméně na 12 měsíců před použitím.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama